Акцент, БДП, Новини

Ден на безопасността на движението по пътищата в Детска градина „Бреза“

Какво значат светлините на светофарите и как те регулират движението, разпознаване на пътните знаци, как се карат колело и тротинетка безопасно, като се спазват всички правила на пътя и защо трябва да се пресича на пешеходна пътека. Тези умения и знания демонстрираха децата от Детска градина „Бреза“ в Пловдив по случай Деня на безопасността на движението по пътищата, който се отбелязва на 29 юни.

Информационните игри за подобряване на знанията на най-малките за правилата на движение по пътищата се състояха под егидата на областния управител на област Пловдив и бяха организирани от Областната администрация на Пловдив област, Регионалното управление на образованието – Пловдив, КАТ – Пловдив и Регионалната здравна инспекция – Пловдив. Областният управител на Пловдив област Йордан Иванов и заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев бяха сред гостите, пред които децата показаха уменията си. 

„През последната година сме свидетели, че процентите на катастрофите в България се покачват рязко. Убеден съм, че в дългосрочен план превенцията за живота и здравето на хората трябва да започне от най-ранна детска възраст. Прекрасно е, че успяхме да направим факт тази инициатива!“, така областният управител Йордан Иванов се обърна към децата и техните учители след приключването на игрите.

И заместник-областният управител Лъчезар Бакърджиев поздрави малчуганите и ги призова да поправят възрастните, защото именно те по-често нарушават правилата за движение:

„Скъпи деца, щастлив съм, че днес съм сред вас. Знанията, които показахте, ми дават надежда, че ще станете отговорни възрастни, но дотогава изпълнявайте задачата си да ни напомняте, че трябва да бъдем добри като вас и да спазваме правилата, както го правите вие.“

Четирите групи от детска градина „Бреза“ участваха в организираните игри и показаха високи знания за безопасността на движението по пътищата.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/