Акцент, Новини

Областна управа осигури две палати за нощта на изборите в Панаира

Областна администрация Пловдив успя да договори трета и шеста палата в Международния панаир за парламентарните избори на 2 октомври. Това съобщи областният управител на област Пловдив Ангел Стоев след разговори с ръководствата на 16 РИК-Пловдив град и 17 РИК-Пловдив област.

„От дружеството успяха да предоговорят с фирмите изложителки на техническия панаир сроковете за освобождаване на двете палати по-рано от крайния срок, който бе след дата на изборите. С председателите на комисиите г-н Калоян Сухоруков и г-н Янко Радунчев стигнахме до съгласие, че този вариант е най-добрият. Смятаме, че успяхме да осигурим оптимални условия за работа да двете РИК и на членовете на СИК в нощта на вота“, коментира Ангел Стоев.

„По време на кръглата маса за провеждане на честни и демократични избори, която бе инициирана от директора на ОД на МВР- Пловдив ст. комисар Димитър Балев, представителите на представените политически сили и институциите също подчертаха, че територията на панаира е най-подходящото място от гледна точка на добрата организация. Другите варианти – зала „Строител“ и „Олимпиада“ – бяха определени като възможни, но се отчетоха някои технически проблеми, които могат да възникнат“, допълни областният управител. Той припомни, че единствено в Пловдивска област има два многомандатни избирателни района – 16-ти и 17-ти МИР, което от логистична гледна точка усложнява подготовката на вота, а също и осигуряването на подходящи помещения за представителите на общо 981 секционни избирателни комисии (459 СИК за 16 РИК и 522 СИК в 17 РИК).

Предстои да бъде сключен договор за двете палати.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/