Акцент, Новини

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ направи щедро дарение за децата на Сирия

217 кашона адаптирано бебешко мляко на стойност 30 000 лв. ще отпътува за засегнатите от земетресението райони, които са в тежка хуманитарна криза, съобщи областният управител Ангел Стоев

Сдружение „Бизнесът за Пловдив“ закупи 217 кашона адаптирано бебешко мляко за децата на Сирия от районите, пострадали от опустошителното земетресение в началото на февруари. Документите за дарението бяха връчени на областния управител на Област Пловдив Ангел Стоев от изпълнителния директор на сдружението Александър Стайков.

„Бих искал да изкажа своята огромна благодарност към представителите на сдружението, които се включиха в тази хуманитарна акция на служебния кабинет в отговор на молбата на Посолството на Сирийската арабска република“, заяви областният управител и връчи благодарствен адрес на председателя на УС на СНЦ „Бизнесът за Пловдив“ Атанас Рогачев. По думите му това е най-голямото дарение до момента и е на обща стойност 30 000 лв. „Очакваме и други дарители и от останалите областни гладове да се включат, защото няма нищо по ценно от това да помогнеш на най-безпомощните – бебетата в най-крехката възраст“, коментира Ангел Стоев и припомни, че България беше първата държава, която изпрати спасителни екипи в бедстващите райони на Турция.

Дарението ще бъде предадено на Посолството на Сирия, което ще организира транспортирането до засегнатите райони, които са в допълнително влошен хуманитарна обстановка след  близо 10-годишната война, която се води там.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/