Акцент, Новини

Заместник областният управител Даниела Николова връчи дипломите на пълните отличници от ЕГ „Пловдив“

273-ма зрелостници  се дипломираха в английската гимназия, средният успех на Випуск 2023 е 5,59

273 зрелостници от ЕГ „Пловдив“ получиха своите дипломи вчера на тържествена церемония. Първенци на Випуск 2023 са Пламена Ситева, Криста Чипарова и Катерина Георгиева, които завършват с успех Отличен 6.00 и имат две пълни шестици на двете матури. Те получиха своите дипломи от заместник областния управител на област Пловдив Даниела Николова, която също е възпитаник на елитната гимназия и бе гост на тържеството. 

„Дипломата е първият сериозен документ във вашия живот. Дотук получавахте свидетелства за всеки етап от вашето образование. Приключва средното ви образование, знам наесен къде ще ви видя – отново на скамейката да учите. Отново ще бъдете най-добрите, но вече в университетите“, бяха първите думи на директора Николай Радев.  Той отбеляза, че Випуск 2023 завършва с успех  – Отличен 5.59. Средният успех от държавните зрелостни изпити е Много добър 5.33. Оценка 6.00 на поне една матура имат 57 дванадесетокласници. Три момичета постигнаха чудото да имат 6.00 и на двата държавни зрелостни изпита – Пламена Ситева от 12. В, Криста Чипарова от 12. Д и Катерина Георгиева от 12.Ж“, заяви с гордост Николай Радев. На финала на словото си даде и три препоръки на зрелостниците: „ Не спирайте на учите, защото светът се развива много бързо и той се нуждае от вас, от моите отличници! Защото вие можете да ръководите този свят! Второ, винаги търсете правата си! Много хора ще ви кажат, че досега е било лесно в училище, а сега тепърва започват трудностите  в живота. Не е вярно! Всичко отново ще бъде прекрасно и лесно за вас, защото сте нашите отличници! Трето, бъдете добри! Уважавайте родителите си! Те бяха до вас през тези години, когато беше пандемията и бяхме уплашени. Те ще бъдат винаги до вас. Бъдете добри към приятелите си! Те ще ви бъдат най-близките хора. Бъдете добри към себе си!“,  директорът.

„Преди няколко седмици чествахме 65 години от основаването на ЕГ „Пловдив“ . Японците казват, че възрастта е само число, но зад тези 65 числа стои иновативност, креативност, човешки съдби и големи приятелства. Директорът Николай Радев е прав, че тези приятелства ще ви останат за цял живот. По пътя, който ви предстои, никога и на никого не позволявайте да ви налага мнение, кауза, стереотипи, рамки. Възпитаниците на ЕГ „Пловдив“ са извън всякаква рамка. На добър час!“, пожела Николова на 60-тият випуск на пловдивската английска гимназия.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Снимки: ПловдивПрес

Skip to content https://www.livechatalternative.com/