Акцент

Областният управител участва в церемонията за старта на строителството на хеликоптерна площадка в УМБАЛ “Свети Георги”

Областният управител Ангел Стоев участва в официалната церемонията, с която днес бе даден стартът на строителството на хеликоптерна площадка с многоетажен паркинг на територията на УМБАЛ “Свети Георги”.

Сред официалните гости бяха също секретарят по правните въпроси на президента Пламен Узунов, зам. – министърът на здравеопазването проф. д-р Илко Гетов, председателят на Надзорния съвет на НЗОК проф. Момчил Мавров, представители на строителите, ръководители на клиники и общественици. Молебен за здраве и успехи бе отслужен от Неговото преосвещенство Знеполския епископ Арсений. 

„Само преди три месеца направихме първа копка на новия корпус на Детската клиника. Днес е поредната малка, но изключително важна стъпка – изграждане на многоетажен паркинг с хеликоптерна площадка“, заяви изпълнителният директор на болницата проф. Карен Джамбазов

„Пловдив отдавна се превърна в център на медицината – имаме държавни, общински и частни лечебни заведения, в които работят изключителни специалисти, а нивото на медицинското оборудване се подобрява непрекъснато. Имаме нужда от подобряване на инфраструктурата и днешната първа копка е правилна стъпка в тази насока. Това важи особено за изграждането на хеликоптерната площадка – нещо, с което в България изоставаме“, каза в приветствието си областният управител Ангел Стоев.

Зам.-министърът на здравеопазването си пожела да го поканят на рязането на лентата при откриването на обекта или при кацането на първия хеликоптер.

Представителят на фирмата строител – Пламен Атанасов, получи изображение на Свети Георги от проф. Карен Джамбазов като знак за добро сътрудничество.

Хеликоптерната площадка е проектирана, така че да може да приема най-високия клас класове хеликоптери, които се използват в страната. Тя отговаря на съответните специфични изисквания и ще осигурява бърз достъп за транспортиране на пациенти от нея до отделението за Спешна помощ.

Многоетажният паркинг ще е на мястото на сегашния на бул. „Пещерско шосе“ 66. Избран е така, че да има лесен и бърз достъп с удобна комуникация между него и сградата на болницата с нейните основни входове за служители, администрация и пациенти.

Строежът ще е с разгърната площ 20 402 кв, м. Той ще включва 603 паркоместа, от които 61 ще са предназначени за хора с увреждания.

Инвестиционният проект  е на стойност 19 712 880,00 лв. с ДДС. Финансирането е обезпечено с банков кредит, а срокът за изпълнение на обекта е 2 години.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/