Акцент, Новини

Ангел Стоев настоява „Напоителни системи“ да ускорят темповете по почистването на р. Стряма край Трилистник

„С една съща техника укрепваме аварийно диги, чистим отводнителни канали и реки, но се стремим да приключим до два месеца“, заяви инж. Костадин Чолаков

„Необходимо е да се ускори темпото по втория етап от почистването на  коритото на р. Стряма край с. Трилистник. Разбирам, че имаше дъждовни дни, но бих искал да видя по-голям напредък“. Това заяви областният управител на област Пловдив Ангел Стоев на среща с управителя на „Напоителни системи“ – клон Марица инж. Костадин Чолаков. Той припомни, че първият участък над селото от над 700 метра беше почистен, а бреговете укрепени за по-малко от месец.

„Вторият участък също е в много лошо състояние, коритото е обрасло с дървета. На този етап там работят две тежки машини и те са напълно достатъчни, но през следващите седмици може би ще поискаме помощ от горското стопанство в Клисура“, коментира инж. Чолаков.  Той подчерта, че работата им се затруднява от липсата на техника. С едни и същи машини се чистят коритата на реките, почистват се отводнителни канали и се укрепват диги. „През последните месеци сме почистили отводнителните канали в община „Марица“, които трябва да са проводими при опасност от високи води по р. Стряма. Според предварителните разчети ще са необходими още два месеца, за да може да приключи окончателно почистването на Стряма край с. Трилистник.

Припомняме, че превантивното почистване започна през март първоначално само с техника и работници от „Напоителни системи“. През април към тях се присъединиха и екипи от горските стопанства със специализирани машини за разчистване на храстовидната растителност и дърветата.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/