Акцент, Новини

Сопот празнува 20 години от възстановяването на самостоятелността на общината

Гост на официалните тържества бе заместник областният управител Димитър Добрев

С военен ритуал по издигането на националния флаг започнаха днес тържествата, посветени на 20-та годишнина от възстановяването на община Сопот като самостоятелна териториално-административна единица. В тържествения ритуал взеха участие военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада. Гост на празника на общината бе заместник областният управител Димитър Добрев.

Приветствие към присъстващите отправи кметът на общината Деян Дойнов.  „Както през 1999 година, така и днес само сопотненци и аневци могат да изберат най-доброто бъдеще за нашата община. По тази причина моето желание е много просто – управлението на общината да бъде наблюдавано и ръководено от желанията на хората. Искам да ме спират и да говорим свободно, открито и със сърце за бъдещето на Сопот и Анево. Искам общинската администрация да е отворена и достъпна, защото общината е административна сграда, но домът на Сопот е там, където туптят сърцата на жителите му. Истинският смисъл на референдума е 20 години по-късно да можем да кажем: Това е община Сопот днес и тя е такава, каквато ние сами я правим“, заяви  в словото си Дойнов.

Поздрав за жителите и гостите на община Сопот отправиха възпитаниците на музикална школа „Алмадин“ при Народно читалище „Иван Вазов – 1871“, а историкът д-р Стефан Шивачев направи кратка ретроспекция за развитието на първата българска християнска градска община – община Сопот.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 07 септември, 2023 в 20:23

Skip to content https://www.livechatalternative.com/