Акцент, Новини

Държавата обмисля механизъм за устойчиво финансиране на малките населени места

Заместник областният управител Димитър Добрев взе участие в срещата на премиера акад. Денков с  Национално сдружение на кметовете на кметства

Държавата ще търси начин за устойчиво и справедливо финансиране на малките населени места чрез механизъм за преразпределение на част от общинските бюджети. Кметовете на кметства предлагат да се създаде и национален фонд в размер на поне 10 млн. лв., от който малките селища да могат да кандидатстват с проекти.  Това стана ясно по време на отчетното събрание на Националното сдружение на кметовете на кметства, в което взе участие министър-председателят акад. Николай Денков и заместник областният управител на област Пловдив Димитър Добрев. То се проведе край Калофер в края на седмицата. 

Акад. Денков пое ангажимент предложенията на кметовете да бъдат обсъдени от Министерски съвет в рамките на подготовката на държавния бюджет за 2024 г.  „Много е важно за един държавник да не създава разделения, които ще ни пречат да работим заедно. Ще работя всеки човек в България да се чувства по-добре. Може да имаме различно мнение, може да имаме различна съдба, но да работим заедно“, обърна се към кметовете премиерът.

Акад. Денков коментира също усилията за провеждане на реална съдебна реформа. „За да се променят нещата в България към по-добро, трябва тези, които нарушават законите, бързо да получат правосъдие. България може да бъде прекрасно място, ако в нея се краде по-малко“, категоричен бе премиерът.

Димитър Добрев отговори на въпроси на кметове от Пловдивска област, които бяха свързани с проблеми с поддържката на речните корита и с необходимостта от ремонти на инфраструктурата в малките населени места.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 31 юли, 2023 в 16:36

Skip to content https://www.livechatalternative.com/