Акцент, Новини

Министър Богданов на откриването на Пловдивския панаир: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%

Областният управител д-р Зюмбилев бе сред официалните гости за откриването на 77-ото издание на Техническия панаир

Развитието на Международен панаир Пловдив, връщането на неговия пълен капацитет и привличането на международни партньори са ключов приоритет на Министерството на икономиката и индустрията. Това заяви министър Богдан Богданов по време на откриването на 77-ото издание на Пловдивския панаир. На изложението присъства и зам.-министър Ивайло Шотев и областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и неговия заместник Димитър Добрев, съобщиха от Министерството на икономиката.

Икономическият министър подчерта, че това изложение е един от основните фактори, които ще подпомогнат икономическото развитие на България. Той изтъкна, че страната ни трябва да привлича все повече иновативни компании. Министър Богданов на откриването на Пловдивския панаир: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%Министър Богданов на откриването на Пловдивския панаир: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%.

Министър Богданов припомни, че през последната година България е доказала, че е страна, която е добро място за инвеститорите. “По данни на БНБ от началото на годината преките чуждестранни инвестициите са нараснали с над 90% , а българската икономика дори и в тези трудни времена расте с близо 2%. Все повече нови компании поглеждат на България като потенциална инвестиционна дестинация”, заяви той. „Успяхме да задържим бюджетния дефицит под 3%, което е основно изискване и приоритет, за да може България най-накрая заслужено да стане част от Еврозоната.

По думите му приоритетът на правителството е България да стане част от Шенген до края на годината. Според него членството е важно не само за страната, но и за регионалната стабилност.

При откриването на 77-ия Пловдивски панаир Богданов акцентира на това, че фокусът на тазгодишното издание са високите технологии и иновациите. „Това е ясен показател, че България е дестинация, в която компаниите могат да работят ефективно и да се възползват от едни от най-облекчените и благоприятни данъчни условия. Ние имаме добри експерти, които могат и разработват бъдещите иновации“, подчерта министърът.

Богдан Богданов изтъкна два ключови български иновативни проекта.

Единият е за развитие на система от наносателити, които ще предоставят платформа за развитие на бъдещи иновации, насочени към превенции от бедствия и аварии, мониторинг от гледна точка сигурност и охрана, на трафик.

Другата е първата в Европа българска компания, която получи официално одобрение за автономни карго полети, които ще започнат от тази година от Гърция. Министър Богданов на откриването на Пловдивския панаир: От началото на годината инвестициите са нараснали с над 90%.

В заключение министър Богданов увери, че в лицето на българските институции и в частност на МИИ, бизнесът винаги ще има подкрепа за проектите, които смята да реализира в България.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/