Акцент, Новини, Обръщения

ПОЗДРАВЛЕНИЕ НА ОБЛАСТНИЯ УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ Д-Р ИНЖ. ИЛИЯ ЗЮМБИЛЕВ ПО СЛУЧАЙ ПЪРВИЯ УЧЕБЕН ДЕН

СКЪПИ УЧЕНИЦИ, УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И РОДИТЕЛИ,

Първият учебен ден е празничен за всеки български учител, за всяко българско дете, за всяко българско семейство, за цялото ни общество.

За първолаците днес е ден на радостно очакване и искрено вълнение. Бих искал да им пожелая приказно пътешествие в необятния и красив свят на буквите и цифрите, много приятели и най-добрия учител.

Скъпи ученици, пожелавам Ви да инвестирате в знания, да бъдете постоянни и упорити, защото живеем в бързо променящ се свят на модерните технологии и изкуствения интелект, но силата на човешкия ум и добродетели ще останат водещи. Те ще Ви помагат, когато влезете в реалния живот.

Уважаеми учители, Вие сте призвани да бъдете всеотдайни, вдъхновяващи и разбиращи. Дигиталната революция направи информацията достъпна, събра я в телефона, но това не направи познанието по-лесно. Учителят има и също толкова важната мисия да възпитава и бъде будител.

Бъдете здрави и неуморно предавайте на учениците си най-ценните житейски уроци и умения. Желая ви вдъхновение и неизчерпаема енергия в ежедневните ви усилия!

Уважаеми родители, подкрепяйте децата си и бъдете най-сърцатите помощници на учителите в нелеката задача да помогнат на малките неуверени малчугани да израснат в знаещи, можещи и успешни хора, които да посрещат с увереност предизвикателствата в живота си.

За нас, големите, първия учебен ден е скъп спомен за плахите стъпки в училищния двор, за първите учители, за добрите приятелства и за преживяванията, които оставят диря в съзнанието ни.

Нека всеки ден от новата учебна година да е изпълнен със смисъл и мъдрост, с надежда и много успехи!

На добър час!

д-р инж. Илия Зюмбилев
Областен управител на област Пловдив

Skip to content https://www.livechatalternative.com/