Акцент, Новини

Заместник областният управител Атанас Ташков поздрави огнеборците за професионалния им празник

На Кръстовден се отбелязва професионалният празник на служителите от структурите на “Пожарна безопасност и защита на населението“ при МВР. По традиция на този ден пловдивските огнеборци отдадоха почит към изпълнилите достойно професионалния си дълг. На церемонията бяха връчени благодарствени плакети за принос в спасителните акции по време на големите горски пожари през летните месеци.

Церемонията започна с минута мълчание в памет на загиналите огнеборци през изминалата година и полагане на венци пред паметната плоча. На нея присъстваха заместник областният управител Атанас Ташков,  директорът на МВР-Пловдив старши комисар Георги Чергов, заместник-кметът по „Транспорт“ на Община Пловдив Тодор Чонов,  бригаден генерал Димитър Иванов и други официални лица.

„С цената на силна воля и професионализъм, ежедневно вие гасите пожари, извършвате аварийно спасителни дейности, спасявате човешки животи и опазвате материални и културни ценности. Вие винаги сте там, където е най-тежко и рискувате живота си всеки час.“, каза в поздравителната си реч  Атанас Ташков. И добави: „Благодаря за вашата саможертва при изпълнение на служебния дълг! Благодаря за смелостта Ви! Носете униформата си с чест, защото обществото разчита на Вас, цени труда Ви и Ви обича!“


Почетен знак на МВР III степен получи младши експерт Васил Керезиев, който е началник на първа смяна в група оперативен център на сектор „Пожарогасителна и спасителна дейност“. Той е отличен за високи професионални резултати и голяма инициативност, със заповед на министъра на вътрешните работи.

С „Колективна парична награда“ наградиха 14 служители на Регионална Дирекция – Пловдив. Огнеборците са проявили изключително себеотрицание, воля и мъжество при изпълнение на служебните си задължения.

Във връзка с професионалния празник на пожарникарите 14 септември с отличие „писмена похвала“ са наградени 16 служители на Регионална безопасност –  Пловдив.

С плакети за безценната подкрепа на работата на огнеборците Регионалната дирекция – Пловдив награди бригаден генерал Димитър Иванов за личен дълг и обществена отговорност в потушаването на големите горски пожари в област Пловдив. Той получи наградата и на полковник Димитър Павлов, който не можа да присъства на събитието.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 18 септември, 2023 в 19:57

Skip to content https://www.livechatalternative.com/