Акцент, Новини

Премиерът акад. Денков и областният управител откриха учебната година в началното училище в с. Караджово

Д-р Зюмбилев присъства на молебена за първия учебен ден Пловдивската духовна семинария,  неговите заместници бяха гости на тържествата в две професионални гимназии

Тържествен камбанен звън даде началото на молебена за откриване на новата учебна година в  Пловдивската духовна семинария „Св. св. Кирил и Методий“. Той бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай в присъствието на учениците и студентите, техните учители и родители. Официални гости на събитието бяха областният управител на област Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев и командирът на Съвместното командване на специалните операции ген.-майор Явор Матеев.

Митрополит Николай отправи специални пожелания за първия учебен ден и поздрави присъстващите от името на Негово Светейшество Българския патриарх Неофит и от Светия Синод.  „Бъдете усърдни и всеотдайни в преподаването и усвояването на знанието. Не пестете сили и овладявайте в дълбочина Божествената наука,  като истински свидетели в света и ученици на нашия Господ Иисус Христос. Обучението е и възпитание, бъдете добри, защото Бог иска от нас да имаме реална връзка помежду си, да се обичаме и разбираме едни други“, заяви в обръщението си митрополит Николай.

След това д-р Зюмбилев заедно с премиера Николай Денков откри учебната година в ОУ „Васил Левски“ в садовското село Караджово. Той пожела на учениците да вярват на себе си и на своите учители. Да учат и да знаят, за да могат да се справят в живата. Той  съпроводи първокласниците до класната им стая със заръката да учат повече и да са по-малко калпазани, тъй като от време на време ще се обажда да ги проверява.

Заместник областният управител Димитър Добрев откри новата учебна година в Професионалната гимназия по електроника и електротехника и в Професионалната гимназия по информатика и компютърни науки „Акад. Благовест Сендов“. Той пожела на учениците да вървят дръзновено по пътя на познанието, израстването и усъвършенстването, като ежедневно развиват своите умения, обогатяват знанията си и преследват мечтите си. Той се обърна към учителите с молба да съхранят най-ценното, което имат, а именно тези прекрасни деца и един ден с усмивка и гордост да заявят „Това беше мой ученик!“.

Заместник областния управител на област Пловдив Атанас Ташков бе гост на тържественото откриване на новата учебна година в ПГАСГ „Арх. Камен Петков“ – гр. Пловдив. Господин Ташков, който е възпитаник на гимназията, отправи своите поздравления към всички ученици, родители и учители: „На учениците пожелавам постоянство и жажда за знания, на учителите вдъхновение и всеотдайност, а на родителите подкрепа и търпение.“ Обърна внимание на учениците, че усърдната работа и познанията, които ще придобият в строителната гимназия са сериозен трамплин за тяхното професионално развитие. Първият учебен ден беше повод и за откриването на новата Иновативна лаборатория за изпитване на строителни материали. В нея учениците ще придобиват опит в работата с различни материали и технологии. Проектът е реализиран в резултат на успешната екипна работа между ръководство, учители и учениците от 12 „д“ клас специалност „Транспортно строителство“.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/