Акцент, Новини

Стадион „Христо Ботев”в Пловдив – повод за гордост

На основание заповед на областния управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев във връзка с постъпила молба от ПФК „Ботев” АД бе сформирана Областна междуведомствена комисия,  която днес  извърши засилена проверка на Стадион „Христо Ботев” в Пловдив.

В състава на Областната комисия взеха участие експерти от Областна администрация – Пловдив, представители на Териториална дирекция „Национална сигурност” – Пловдив, Община Пловдив, Областна дирекция на МВР – Пловдив и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – Пловдив.

Инспектиращите бяха разведени през трибуните, скай боксовете и прилежащите площи на Стадиона от представителя на ПФК Ботев Пловдив в лицето на г-жа Надежда Ничева.

Проверката, която се извърши лично в присъствието на д-р инж. Илия Зюмбилев,  цели да проследи за спазването на изискванията за обезпечаване на сигурността и безопасността при провеждане на международни спортни мероприятия на стадиони, съгласно Закона за опазване на обществения ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).

Не бяха констатирани никакви съществени забележки, свързани основно с безопасността и техническото състояние на стадиона. Наложи се представители на футболния клуб да търсят документацията за системата за пожароизвестяване и това беше единственият по-дребен проблем при инспекцията.

Комисията беше впечатлена от видяното на „Колежа“, а след края на огледа областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев заяви:

Това, със сигурност, е единственият такъв стадион в страната. Футболистите ще могат да играят при едни съвременни условия. Има дребни забележки, но на този етап не виждам причина Стадион „Христо Ботев” да не получи лиценз от БФС. На футболистите и на спортната общественост в Пловдив пожелавам много успехи, имат уникално съоръжение“.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/