Акцент, Новини

Запалиха елхата в Областна администрация с фолклорен концерт на таланти от ОУ „Стоян Михайловски“

Талантливите деца от ОУ „Стоян Михайловски“ превърнаха в истински фолклорен празник символичното запалване на светлините на коледната елха в Областна администрация. Те гостуваха по покана на областния управител д-р инж. Илия Зюмбилев.

„С моя екип сме щастливи да поставим началото на коледните тържества заедно с Вас, прекрасни деца, и с Вашите родители. Предстоят ни най-щастливите дни от годината, когато се събира цялото семейство и всички споделяме любовта си. Бъдете здрави и правете добро! Не забравяйте, че семейството е всичко – дава ни любов, подкрепа и сила“, заяви в обръщението си областният управител.

Вълнуващо начало на програмата поставиха коледари от четвъртите класове, чийто учител е известният народен изпълнител Здравко Мандаджиев. Те благословиха домакините за здраве и берекет, а песента „Рипни, Калинке“, изпълнена в дует от Елена Кисьова и Лазар Сотиров от 4. В и 2. В клас, очарова публиката и вдигна настроението. Впечатляващо и оригинално бе участието и на учениците от 1. Б и 4. А клас с класни ръководители Полина Любенова и Диляна Шуманска. Те представиха песента „Сурвакари“ и разпалиха още повече коледния дух в сградата на Областната администрация.

Д-р Зюмбилев покани светлините на елхата да запали Коледният ангел – първокласничката Габриела Герова. И понеже празниците са споделена радост, специален гост на тържеството бе едно талантливо и красиво дете – Мартина Куртева, която е незряща, но има сърце за музиката и доброто. Тя получи коледен подарък от областния управител и аплодисментите на гостите.

„Благодарим, че избрахте нас, защото ние сме щастливо училище, щастливи ученици, щастливи родители, щастливи колеги, щастлив директор. Ние сме училище с традиции, всяка година учениците ни се увеличават, все по-многобройни стават и техните отличия. Но това, което ни прави различни, е любовта към българските традиции, българската идентичност и българския дух. Докато я има тази любов, ще я има и България“, коментира директорът на ОУ „Стоян Михайловски“.

Областният управител отличи Тинка Балабанова със специална грамота за нейния принос в опазване на българските фолклорни традиции и развитие на творческия потенциал на възпитаниците на училището.

Коледни подаръци от получиха всички участници в програмата, а на финала на празника се изви кръшно българско хоро, под акомпанимента на гайдаря Стоян Паров -ученик от 6. Б клас.

Снимки: Димитра Лефтерова

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/