Акцент, Новини

Областният управител даде старт на ремонта на физкултурния салон ПГЕЕ в Пловдив

Предстои мащабна модернизация на сградата на гимназията със средства от МОН и Планът за възстановяване и устойчивост

Областният управител д-р инж. Илия Зюмбилев даде старт на първия обект – физкултурният салон, с който започват мащабните ремонти в Професионалната гимназия по електроника и електротехника в Пловдив.

Държавното училище спечели проекти по Националния план за възстановяване и устойчивост и по програмата на МОН за обновяване на спортни обекти на обща стойност 6 млн. лв.  С близо 3,5 млн. лв. училището ще се превърне в център за високи постижения в професионалното образование и обучение. Допълнително, с национално финансиране от 2 млн. лева, ще бъде ремонтирана основната сграда на гимназията, като ще бъде подменена парната инсталация, ще има нова елинсталация, която се проектира в момента. Предстои топлоизолация, подмяна на дограмата и боядисване. По програмата на МОН за спортни обекти учениците ще имат нов физкултурен салон.

„Както водата прави път там, където няма, нека и на нас ни върви по вода и да няма никакви проблеми до откриването на модернизираната сграда на училището“, заяви при първата копка директорът на гимназията инж. Камелия Стоянова. Дългогодишният преподавател по физическо възпитание Кузман Данев не скри радостта си, защото вече 12 г. чака този миг.

На събитието присъстваха също началникът на Регионално управление на образованието Иванка Киркова, зам.-кметът по образование, бизнес развитие и европейски политики на община Пловдив Владимир Темелков и кметът на район „Централен“ Георги Стаменов.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 17 декември, 2023 в 15:26

Skip to content https://www.livechatalternative.com/