Акцент, Новини

Стартира изграждането на Технически център в района на Специалните сили на Българската армия

Днес, 08 февруари 2024 година, беше даден старта на изграждането на Технически център във войскови район 1536 на Съвместното командване на специалните операции (СКСО) в Пловдив. Изграждането на това съоръжение е с цел придобиване на способност за техническо обслужване, съхранение, ремонт и следгаранционна поддръжка на новопридобитата бойна и спомагателна техника на СКСО.

Представители на местната и държавна власт, фирмата за строителен надзор „Ведипема“ ЕООД и фирмата – изпълнител на проекта „Запрянови-03“ ООД присъстваха на символичната „първа копка“ на строителната площадка.

Проектът представлява Г-образна сграда с площ 960 кв.м., включваща производствени помещения за техническо обслужване и ремонт и помещение за съхранение на пътни превозни средства. Той трябва да бъде завършен за 335 дни и е на стойност над 5 млн. лева.

Негово Преосвещенство Знеполския епископ Арсений, с благословията на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай благослови с молитва за успешна работа хората, заети с изграждането на Техническия център.

Командирът на СКСО генерал-майор Явор Матеев благодари на всички,

които са били ангажирани в процесите по стартиране на проекта – на фирмата за строителен надзор и на фирмата-изпълнител „Запрянови-03“ ООД и на представителите на местната и държавната власт и на Българската православна църква за оказаната подкрепа. „Този технически център беше изключително належащ и изграждането му ще позволи на нашите формирования правилно да поддържат, обслужват и съхраняват най-скъпата част от новопридобитата ни нова и съвременна бронирана бойна техника. Той ще даде възможност за нормален жизнен цикъл на тези машини“, каза генерал-майор Матеев.

На церемонията присъстваха още кмета на община Пловдив Костадин Димитров, областния управител на област Пловдив Илия Зюмбилев, председателя на общинския съвет Атанас Узунов, управителя на фирмата за строителен надзор „Ведипема“ ЕООД инж. Димитър Димитров, управителите на фирмата изпълнител – Вакрил Запрянов и Георги Запрянов и командирите на формирования от СКСО.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 886 223 337
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/