Новини

Областният управител произнесе слово на 2 юни в Калофер

Областният управител Здравко Димитров произнесе пламенно слово и се преклони пред подвига на Христо Ботев и загиналите за свободата на България пред Мемориалния комплекс в Калофер.

Той, заедно с хиляди българи, които се бяха стекли в родното място на поета-революционер, сведе мълчаливо глава в знак на признателност към безсмъртното дело и святата саможертва на Ботев и четниците му.

На церемонията присъстваха кметът на Община Карлово  д-р Емил Кабаиванов, председателят на Общински съвет-Карлово Теодор Шойлеков, командирът 61-ва Стрямска механизирана бригаден генерал Пламен Йорданов, бившият министър-председател Ренета Инджова, депутатите от коалиция „БСП за България“ Георги Търновалийски и Веска Ненчева, посланикът на Ливан Сузан Музи, кметове на населени места, общински съветници, граждани и гости на Калофер.

Честването на 141 години от гибелта на един от най-великите синове на България, започна от Национален музей „Христо Ботев“ с военен ритуал по изнасяне знамето на Ботевата чета. Пред Мемориалния комплекс в центъра на града се състоя митинг-поклонение, а пред паметника на Христо Ботев бяха положени венци и цветя. Точно в 12 часа всички сведоха глави под звука на сирените и отдадоха почит към Ботев и загиналите за свободата на България.

Галерия

Последна редакция на 08 юни, 2017 в 14:01

Skip to content https://www.livechatalternative.com/