Новини

Главният секретар на областна администрация – Пловдив Борислав Димов получи почетна грамота от конкурса за „Най-добра областна администрация за 2015 година“

Главният секретар на областна администрация – Пловдив Борислав Димов получи почетна грамота от конкурса за „Най-добра областна администрация за 2015 година“, организиран от Стопанска академия „Д. А. Ценов“, гр. Свищов със съдействието на Министерски съвет на Република България и с Института по публична администрация.

Официалната церемония по награждаваното се състоя в София в четвъртък. В тазгодишния конкурс взеха участие 21 областни администрации. Жури в състав проф. д-р Борислав Борисов, Павел Иванов – директор на ИПА, проф. Маргарита Богданова – р-л катедра „Стратегическо планиране“ в Стопанската академия, д-р Снежана Димитрова – член на УС на Професионалното обединение на държавните администрации и доц. д-р Валентин Василев – катедра „Публично правни науки в ЮЗУТ, оценяваха участниците по  42 критерия в областите стратегическо и оперативно планиране, финансово управление и контрол.

Областна администрация Пловдив е сред най-активните в няколко направления – при управлението на проекти, финансирани от Европейски структурни и инвестиционни фондове, при спазването на етичните правила и норми, при управлението на имоти частна държавна собственост и е отличник в контрола по законосъобразността на индивидуалните административни актове на кмета и общинския съвет. Пловдив беше сред най-добрите и в структурирането на официалния сайт, признак за отворена политика, която е максимално в услуга на гражданите.

При получаване на грамотата, Главният секретар Борислав Димов заяви, че тя е един прекрасен стимул и целият колектив на областната администрация се е амбицирал да грабне най-големия приз в конкурса за 2016 година.

Тази година с призът за „Най-добра областна администрация за 2015 година“ беше отличена областна администрация – Кюстендил. Освен наградата, която получи Областна администрация – Кюстендил, отличени в други тематични направления бяха и областните администрации на Благоевград, Търговище, Разград, Русе и Силистра.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/