Новини

Областният управител се включи в инициативата „100 дръвчета – 100 деца-мечтатели“

Областният управител Здравко Димитров взе участие в инициативата „100 дръвчета – 100 деца-мечтатели“. Кампанията се провежда по инициатива на журналистите от радио TNN Росица Симеонова, Анета Русковска, Цанко Чавдаров, Евгений Гринберг, Златко Павлов, Тодор Личев, а първото училище, което се сдоби с „дърво на мечтите“ беше СУ „Св. Св. Кирил и Методий“.

Областният управител засади дърво в двора на училището. „Както вашите учители сеят у вас семената на знанието и те поникват, а вие се превръщате в образовани и успешни хора, така и вие, с много любов трябва да се грижите за тези дървета, за да растат здрави и силни. Грижете се за тях и сбъдвайте мечтите си!“, им пожела на децата Здравко Димитров.

Учениците окичиха дървета и храсти с красиво изработени картички, на които бяха написали мечтите и желанията си свързани с училището, града и страната. „Ние, децата от II а клас си пожелаваме да сме много здрави и успешни ученици. Мечтаем да учим с таблети и да имаме повече време да играем“, са написали второкласниците от класа на г-жа Кирева и г-н Славчев.

Всички желания ще бъдат оформени като албум, който журналистите ще подарят на управляващите.

Кампанията продължава тази  и следващата седмица в училищата „Константин Величков“, „Найден Геров“, „Цар Симеон Велики“, „Васил Левски“, „Свети Седмочисленици“ и детските градини „Мир“ и „Космонавт“. Целта е тази акция да се превърне в ежегодна традиция с приемственост от самите ученици.

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/