Акцент, Новини

Областният управител на Пловдив гост на семинара„Социална свързаност и подкрепа“

Областният управител на Пловдив инж. д-р Илия Зюмбилев бе гост на семинара „Социална свързаност и подкрепа“. Той се провежда за четвърти пореден път и има за цел да информира за социалните услуги, които предлага Българската Православна Църква.

„Църквата ни дава вяра, любов, надежда и упование, които са изключително важни за социалната дейност. Вярвам, че църквата и държавата могат да постигнат изключително много за хората“, каза областният управител Илия Зюмбилев.

Молебен по повод официалното откриване бе отслужен от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай. „В лицето на църквата имате партньор, който изпълнява по най-добрия възможен начин най-важните условия за извършването на такива социални дейности“, заяви митрополит Николай.

На събитието присъстваха кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров, зам.-кметът по финанси, общинска икономика и социална политика Женя Петкова, кметът на Смолян Николай Мелемов, Негово Високопреосвещенство Западно- и Средноевропейски митрополит Антоний, Негово Високопреосвещенство Доростолски митрополит Яков, представители на държавни и общински институции и свещенослужители.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/