Акцент, Новини

Добри новини за пожара в Цалапица, въздухът се изчисти

Проф. Янчева свиква отново областния кризисен щаб утре на място в депото, за да се набележат нови мерки за окончателното ликвидиране на последствията от огъня

„Обстановката започна да се нормализира в последните часове. Стойността на фини праховите частици са в нормата.“ Това съобщи в 18 часа областният управител на Пловдив Христина Янчева в свое изявление с последна информация за обстановката след пожара в депото в Цалапица.

„След пикът, който бе тази сутрин в 10:00, стойностите на фини праховите частици започнаха плавно да спадат. В норма са стойностите на съединението бензен. Ръководителя на операцията на място гл. инспектор Димитър Бришимов предупреди, че утре сутринта е възможно да има отново повишение на ФПЦ. Той ме увери, че пожарът е почти овладян – повече от половината територия е обработена и запръстена. Работата на екипите продължава до пълното потушаване на пожара“, допълни още Янчева.

Препоръчва се на населението от засегнатите райони да продължи да спазва предписанията на РЗИ – затворени прозорци, възрастни, хронично болни, бременни и майки с деца по възможност да не излизат, а на тези, които им се налага, да са с маски. Ако получат някакви симптоми – да потърсят медицинска помощ при личните лекари или специалистите, които наблюдават състоянието им.

Проф. Христина Янчева свиква утре сутринта отново Областния кризисен щаб на мястото на пожара в депото край Цалапица.  В него ще участват:  кметът на Пловдив Костадин Димитров, зам.-кметът на община Пловдив Иван Стоянов, зам.-кметът на община Родопи Емилия Иванова, директорът на РИОСВ-Пловдив Ивайло Йотков, директорът на РЗИ-Пловдив д-р Аргир Аргиров, заместник директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Димитър Събчев и началникът на аварийно-спасителния отряд към РДПБЗН – Пловдив главен инспектор Димитър Бришимов.

След края на заседанието, което ще приключи утре към 7.45 часа,  ще има кратък брифинг за медиите пред централния вход на депото. 

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Последна редакция на 06 август, 2024 в 11:20

Skip to content https://www.livechatalternative.com/