Акцент, Новини

Пожарът на депото в Цалапица е напълно потушен, 15 часа след възникването

Въздухът в Пловдив е чист, увериха от РИОСВ-Пловдив, здравната инспекция отмени превантивните мерки

Напълно потушен е пожарът на регионалното депо за отпадъци в Цалапица. Това стана само 15 часа след възникване на огъня, благодарение на добрата организация и синхрон в работата на институциите. 

Въздухът в Пловдив е чист, увериха от РИОСВ, здравната инспекция отмени превантивните мерки, съобщи заместник областният управител инж. Атанас Ташков, който през цялото време на пожара бе на терен и съвместно с кмета на Пловдив Костадин Димитров координираха действията на институциите.  

Цялата тежка техника ще продължи да запръстява превантивно още няколко часа.  По билото и откосите на депото са депонирани купчини пръст, за да може да се реагира бързо при евентуално възникване на нова ситуация.

На място дежурни  остават 1 противопожарен автомобил,  2 булдозера, 3 самосвала, един багер.

Доброволците от ДФ “Пловдив 112” заедно с Общинска охрана ще извършват пешеходен обход.

През изминалите часове на място бяха екипите на Пожарната, начело със директора на Директор РДПБЗН Пловдив ст. комисар Васил Димов, кметът на Пловдив Костадин Димитров, заместник-кметовете Иван Стоянов и Ангел Славов, зам.-областният управител Атанас Ташков, директорите и служители на ОП “Чистота” и ОП “Градини и паркове”, представители на РЗИ-Пловдив, РИОСВ-Пловдив.

Кметът Костадин Димитров благодари на пловдивските огнеборци, на фирмите, които изпратиха тежка техника и помогнаха при гасенето на огъня и на всички, които през изминалите часове работиха за овладяване на ситуацията.

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/