Акцент, Новини

Откриха специализираното изложение „Медикус, Денто, Галения“ в Пловдив

Главният секретар на областна администрация Евелина Апостолова и зам.-кметът на Пловдив Ангел Славов бяха сред официалните гости и първи разгледаха експозицията

Главният секретар на областна администрация Евелина Апостолова и зам.-кметът на Пловдив Ангел Славов присъстваха на официалната церемония по отриването на 28-ото издание на специализираното изложение „Медикус, Денто, Галения“ в Международния панаир. Събитието стартира днес и ще продължи до 26 октомври.

„Това събитие е ключово за града ни и здравната индустрия в България. Изложбата обединява специалисти от медицината, стоматологията и фармацията. Тук се представят най-новите технологии и решения, които ще оформят бъдещето на здравеопазването. Радвам се, че Пловдив е домакин на този значим форум. Нашият град има дългогодишни традиции в подкрепата на иновациите и бизнеса. Убеден съм, че тази изложба ще създаде нови партньорства, ще развие съвместни делови инициативи, ще насърчи професионалния обмен и ще стимулира сътрудничеството между науката и бизнеса“, каза по време откриването Ангел Славов.

„Тук се създават ценно взаимодействие и перспективно сътрудничество между науката и бизнеса. Изложението събира производители, дистрибутори и представители на медицинските брандове. Те представят иновации, техника, консумативи и решения за диагностика, лечение и профилактика. Секторът на денталната медицина демонстрира прилагането на високите технологии в лечението и обслужването на пациентите. Посетителите могат да се запознаят с най-новите продукти и услуги, които определят бъдещето на здравните услуги. „Медикус, Денто, Галения“ остава отправна точка за новите тенденции в здравната индустрия и тяхното бързо навлизане в практиката“, заяви в словото си изпълнителният директор на Международния панаир доц. Иван Соколов.

Специализираното изложение „Медикус, Денто, Галения“ за поредна година събира на едно място здравни експерти, стоматолози и лекари с водещи производители и представители на денталната, фармацевтичната и медицинска индустрия. Експозицията, която е разположена в Палата №7 на Пловдивския панаир, ще представи актуалните тенденции и научни постижения в различни медицински области, както и новостите в лечебната практиката. Специалистите ще открият модерно оборудване и инструменти за диагностика и лечение, за профилактика и превенция.

В 28-ото издание на изложението се включиха над 40 компании от България, Турция, Румъния и Китай. Сред тях са и представители на европейски медицински брандове. Специалистите ще открият широка гама от продукти, техника и аксесоари. Предстоят над 20 премиери и презентации на иновативни изделия. Един от акцентите тази година се очаква да бъде представянето на трето поколение комбиниран дентален диоден лазер, който събира три лазера в един апарат.

Източник: БТА

Областна администрация – Пловдив
Връзки с обществеността
email: press@pd.government.bg
моб. +359 87 9182250
тел: +359 32 605568
+359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/