Новини

Министър Лукарски, зам.-областният управител Георги Пилев и изпълнителният директор на ВМЗ Сопот прерязаха лентата на два нови цеха в Иганово

На 17-ти май заместник-областният управител Георги Пилев беше официален гост на откриването на два нови цеха за боеприпаси и лабораторен корпус с високотехнологично оборудване от ново поколение на площадка Иганово във ВМЗ Сопот. Да пререже лентата, заедно с изпълнителния директор инж. Иван Гецов, дойде министърът на Икономиката и принципал на дружеството Божидар Лукарски.

През последните две години „Вазовските машиностроителни заводи“ изградиха много сериозен имидж в сферата на специалното производство и се превърнаха в желан партньор и търсен производител“,  каза при откриването на церемонията министърът и допълни, че с откриването на реновираните цехове вече не се говори за оцеляване, а за иновативно производство по световни стандарти.

В словото си, изпълнителният директор инж. Гецов, увери, че с новите производствени мощности и лабораторията, ВМЗ се нарежда сред водещите страни в индустрията за производство на боеприпаси. „ВМЗ ще увеличи обема на продукцията с около 50 на сто. Отнесени спрямо населението на страната, това ни нарежда на едно от първите места в света по производство на боеприпаси“ каза той.

В заключение инж. Гецов благодари на екипа си и на Министерството на икономиката за оказаната подкрепа и довеждането на проекта до успешен край.

 

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/