Новини

Актуална обстановка в област Пловдив към 20.00 часа, 09 януари 2017г.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 20.00 часа, 09 януари 2017г.

Все още е в сила обявеното частично бедствено положение в Община Първомай.

Остават затворени за движение пътищата:

  • кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра,
  • кв. Дебър – с. Татарево,
  • с. Бяла река – с. Буково,
  • с. Бяла река – с. Воден,
  • Татаревска чешма – с. Татарево,
  • Виница – главен път 18.

Затворени за движение са и пътищата Асеновград-Първомай, Асеновград-Садово.

Движението там е спряно поради опасност от закъсване на автомобилите в преспите, които са образувани от силното снегонавяване. На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, с цел избягване на бедстващи хора.

Бедственото положение и въведените временни ограничителна мерки ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

Към момента електрозахранването във всички населена места в Област Пловдив е възстановено. По-голямата част от пътищата са  почистени и проходими при зимна обстановка.

През нощта времето ще е облачно. По плътна ще е облачността в югоизточна България и там са възможни превалявания от сняг. Ще духа до умерен североизточен вятър.

Под влияние на преминаващ Средиземноморски циклон и свързаната с него фронтална система на 10.01.2017г ще се създаде валежна обстановка. Над Горно Тракийската низина, Родопите и югоизточна България облачността ще е плътна с валежи от сняг. По значителни валежи ще има през нощта в крайните южни райони, в югоизточна и източна България. Там ще се образува и по значителна снежна покривка. За равнината част дебелината на снежната покривка се очаква да е около 10 см, а в Родопите около 15 – 20 см. Вятърът от североизток ще се усили. Отново ще има условия за навявания и поледица. Минималните температури ще бъдат между минус 15 и минус 10 градуса. С преминаване на фронта температурите ще се повишат. Максималните температурите ще бъдат между минус 5 градуса и 0 градуса, а в крайните югоизточни райони и малко над 0 градуса.

В сряда към обяд валежите ще спрат и облачността ще се разкъса и намалее.

Информацията за времето е на дежурния прогнозист НИМХ  БАН  Филиал  Пловдив Иван Митев.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 10.00 часа, 09 януари 2017г.

Към момента няма населени места в Област Пловдив, които са без електрозахранване и водоснабдяване.

Остават затворени за движение пътищата Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово, както и отсечката с. Чоба – с. Болярци.

Продължава да е в сила обявеното частично бедствено положение в  Община Първомай  и пътищата са затворени поради силното снегонавяване.

Затворени за движение са:

  • кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра,
  • кв. Дебър – с. Татарево,
  • с. Бяла река – с. Буково,
  • с. Бяла река – с. Воден,
  • Татаревска чешма – с. Татарево,
  • Виница – главен път 18.

На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, но населените места се снабдяват с хляб и продукти от първа необходимост.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 10.00 часа, 08 януари 2017г.

Все още е в сила обявеното частично бедствено положение в Община Първомай. Причината е силното снегонавяване по пътищата в общината, което предизвиква проблеми с придвижването на автомобилите.

Тази сутрин са затворени още два пътя и това са Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово. Движението там е спряно поради опасност от закъсване на автомобилите в преспите, които са образувани от силното снегонавяване. На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, с цел избягване на бедстващи хора.

Бедственото положение и въведените временни ограничителна мерки ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

Остават затворени за движение и пътищата:

  • кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра;
  • кв. Дебър – с. Татарево;
  • с. Бяла река – с. Буково;
  • с. Бяла река – с. Воден;
  • Татаревска чешма – с. Татарево;
  • Виница – главен път 18;

Към момента електрозахранването във всички населена места в Област Пловдив е възстановено. По-голямата част от пътищата са  почистени и проходими при зимна обстановка.

На 08 януари валежите навсякъде ще спрат и облачността ще се разкъса, но температурите остават много ниски.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 17.00 часа, 07 януари 2017г.

В Община Първомай е обявено частично бедствено положение с превантивна цел. Причината е силното снегонавяване по пътищата в общината, което предизвиква проблеми с придвижването на автомобилите.

Затворени за движение са пътищата:

  • кв. Дебър – с. Брягово – с. Искра;
  • кв. Дебър – с. Татарево;
  • с. Бяла река – с. Буково;
  • с. Бяла река – с. Воден;
  • Татаревска чешма – с. Татарево;
  • Виница – главен път 18;

На входовете и изходите на тези пътища има патрули, които не пропускат преминаването на превозни средства, с цел избягване на бедстващи хора.

Бедственото положение и въведените временни ограничителна мерки ще са в сила до ликвидиране на последствията от снегонавяването.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 12.00 часа, 07 януари 2017г.

Към момента няма населени места в Област Пловдив, които са без електрозахранване. Бедстващите хора по пътя Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово са освободени от зимния капан, а автомобилите извлечени, но в района обстановката продължава да не е подходяща за пътуване, поради силното снегонавяване и образуването на преспи. За това е желателно да не се предприемат пътувания в този район, ако не е крайно необходимо!

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 09.00 часа, 07 януари 2017г.

Към момента електрозахранването във всички населена места в Област Пловдив е възстановено. По-голямата част от пътищата са  почистени и проходими при зимна обстановка. Въпреки, че екипите на АПИ работят непрекъснато по почистването на пътищата в областта, на няколко места по пътя Асеновград-Първомай и Асеновград-Садово (около село Моминско) има закъсали автомобили. Около Моминско е закъсал и един автобус с около 20 човека. Аварийните екипи работят по тяхното извличане, но преспите и снегонавяването са сериозни и това създава затруднения. За това от АПИ отново предупреждават да не се тръгва на път, особено в посочените райони, защото обстановката е тежка.

Прогнозата на НИМХ БАН – Пловдив за 07 и 08 януари.

На 07 януари валежи от сняг ще има в източните райони, които привечер ще спрат. Ще духа до умерен северозападен вятър. Температурите ще продължат да се понижават, ката минималните ще бъдат в интервала минус 20 – минус 15 градуса, а максималните ще бъдат между минус 9 – минус 4 градуса.

На 08 януари валежите спират и облачността се разкъсва, а вятърът отслабва. Температурите остават много ниски.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 17.00 часа, 06 януари 2017г.

Авариите в Карловско са отстранени и електрозахранването възстановено във всички населени места. Пътя Карлово – Христо Даново е отворен и е проходим при зимни условия. В гр. Сопот, кв. Иван Загубански няма електрозахранване и  екипи на EVN работят по отстраняване на аварията.

[wc_fa icon=“clock-o“ margin_left=““ margin_right=““][/wc_fa] Към 16.00 часа, 06 януари 2017г.

За момента на територията на Област Пловдив няма бедстващи населени места. Пътищата са мокри, но обработени, почистени и проходими при зимни условия. Снеговалежът в карловско се е засилил и това е довело до преспи и снегонавяване по пътя Карлово-Христо Даново, който временно е затворен за почистване.

Образуваната снежна покривка в региона не създава опасност за водачите на моторни превозни средства, за това няма въведени ограничения за движение, но снеговалежът продължава. Необходимо е шофьорите да се съобразят със зимната обстановка, да шофират със съобразена скорост и да не предприемат пътувания без да са подготвили автомобилите си за движение при зимни условия.

Няколко села в община Карлово са с нарушено електрозахранване. Това са Христо Даново, Слатина, Розино, Иганово и Столетово. Екипите на EVN работят по отстраняване на авариите и в останалите населени места.

От НИМХ БАН – Филиал Пловдив съобщиха, че през деня температурите ще се понижават, като към 14.00 часа ще бъдат между минус 10 и минус 5 градуса.  Ще се създадат условия за навявания, виелици и на места снежната покривка ще достигне между 30 и 50 см. В следобедните часове на 06 януари в западните и централните райони валежите постепенно ще спират и облачността ще се разкъса. В югоизточните райони ще остане облачно с преваляване от сняг. В западните и централните райони вятърът ще е умерен от северозапад, а в югоизточните – силен северозападен.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/