Новини

Отмениха бедственото положение в засегнатите райони на община Карлово

Бедственото положение в засегнатите от бурите и придошлите реки райони на община Карлово е отменено. Заповедта, с номер  527 от 15.06. 2016 г. ,е подписана от г-жа Данка Люртова, която в момента изпълнява длъжността кмет на община Карлово, съгласно заповед 505/09.06.2016 г. Решението е взето въз основа на протоколите, представени от назначените комисии, за оценка на нанесените щети, проведените спасителни и неотложни възстановителни работи, както и в изпълнение чл.44, ал. 2 от Закона за местното самоуправление и местна администрация.

След получаване на копие от заповедта, днес в Областна администрация- Пловдив се проведе заседание на Комисия за изготвяне на становища за целесъобразността на исканията от кметовете на общини от област Пловдив, за целево финансиране относно предотвратяването, овладяване и преодоляване на последиците от бедствието.

За гр. Карлово , да бъдат отпуснати средства по целесъобразност, от Комисията са получили  подкрепа искането за 113 853.77 с ДДС  за подпорни стени на градския стадион. 63 604.46 са одобрени за изграждане на стоманобетонно корито, с цел недопускане затлачване на моста на бул. „Освобождение“, а 30 869.90 лв. –  за почистване на наноси от пясък и камъни, както и израснала  дървесна и храстовидна растителност, в коритото на р. Стара река.

Комисията единодушно прие за целесъобразно,  искането за корекция на р. Манастирска, в участъка от землищната граница между гр. Сопот и с. Дъбене до заустването й в р. Стряма. Изготвеният проект  за възстановяване е на обща стойност 2 136 570.00 лв. с ДДС.  Одобрени са също исканията  за изграждането на разрушения мост и за почистване и разширяване на  отводнителния канал в с. Дъбене.

Протоколът от решенията на Комисията е утвърден от зам.-областният управител на област Пловдив Иван Антонов, в качеството му на областен управител, съгласно заповед ЧР-04-4/25.05.2016 и ще бъде изпратен до Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Последна редакция на 11 юли, 2016 в 16:00

Skip to content https://www.livechatalternative.com/