Новини

Областният управител Здравко Димитров преряза лентата на най-новото предприятие в региона

Българо-италианското дружество  „Поли Болканс“ откри фабрика за производство на широка гама от висококачествени ПВЦ гранулати за кабели, обувки, ботуши, градински маркучи, ел. компоненти, технически тръби и уплътнения за прозорци.

Областният управител Здравко Димитров, управителите на „Поли Болканс“ Юрий Куков и Руджеро Тавани, и кметът на село Оризари, където е разположено новото предприятие, прерязаха лентата.

„Бизнесът и администрацията трябва да са равнопоставени и да работят в синхрон, за да се случват нещата. Прекрасно е, когато има подобни инвеститори в региона, защото те откриват нови работни места, а това е един от начините младите хора да остават в България и тук да намират своята реализация“, каза в приветствието си областният управител.

Заводът е построен на площ 20 дка., а инвестицията е 3 млн. евро. Фирмата вече има и един златен медал от Международния технически панаир в Пловдив за ПВЦ гранулат, неподдържащ горенето с ниски емисии на хлороводород, който намира приложение в производството на кабели.

В завода се произвеждат широка гама продукти. Материалите, произвеждани в „Поли Болканс“ се използват за изработката на ВиК части, изолация на електрически кабели, имитация на кожа, табели, надуваеми продукти, както и в много други приложения, където заместват използването на гума. В предприятието има и оборудвана лаборатория за научноизследователска дейност, където се разработват нови продукти и се правят тестовете на нови инсталации.

 

Ваня Трингова

Връзки с обществеността

Областна администрация – Пловдив

Последна редакция на 16 август, 2016 в 20:59

Skip to content https://www.livechatalternative.com/