Новини

Зам.-областният управител Георги Пилев се срещна с китайски предприемачи

Зам.-областният управител Георги Пилев посрещна група бизнесмени, представители на големи китайски компании, водени от г-н Чаоин Яо, новоназначеният търговски представител на Китай в България.
Г-н Пилев поздрави гостите и не пропусна до отбележи, че в последните години икономическото сътрудничество между България и Китай се задълбочава. В пловдивска област има много общини, които са побратимени с китайски градове, а Пловдив е в партньорски отношения с Шанхай.
Г-н Пилев запозна гостите с прекрасните възможности за бизнес инвестиции в „Тракия икономическа зона“, в която е обособена специална българо-китайска зона.
На срещата присъстваха и инж. Пламен Панчев, председател на Съвета на директорите на „Сиенит холдинг“ АД и създател на „Тракия икономическа зона“ и председателят на Българо-китайската асоциация за бизнес развитие Ангел Христозов.
Групата китайски бизнесмени са в Пловдив, за да се запознаят с възможностите за съвместни бизнес проекти. Те проявиха подчертан интерес към инвестиции на територията на областта.
Китайското правителство насърчава инвестициите на китайски фирми в чужбина и в частност в България и приветства сътрудничеството между двете страни.
Г-н Яо благодари за предоставената възможност за обмен на информация и идеи, а от своя страна зам.-областният управител г-н Пилев заяви, че ще е изключително горд, скоро да приветства първите китайски инвеститори в „Тракия икономическа зона“.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/