Здравко Димитров покани китайски бизнесмени на първия събор на народното творчество в Хисар

Областният управител Здравко Димитров и група китайски бизнесмени бяха официални гости на откриването на първия събор на народното творчество „Хайдут Генчо“, което се проведе през уикенда в местността „Дюлите“ гр. Хисар. Здравко Димитров, облечен в традиционна българска носия, развя знамето на свободата. Гостите от Китай бяха впечатлени от духът на родолюбие и патриотизъм на българите, събрали се в подножието на Средна гора.
Уникалното събитие имаше за цел да възроди българщината, като събра на едно място групи за автентичен фолклор от Южна България. През трите почивни дни над 50 състава пяха, танцуваха и свириха. Самодейните таланти представиха уменията си пред хилядите гости, които се стекоха на това първо по рода си за региона събитие. Организаторите представиха и възстановка на сцени от подвизите на Хайдут Генчо, както и специално обособен хайдушки кът.
Китайските бизнесмени се развълнуваха от уникалните ритми на български фолклор, красота на народните традиции и благодариха на областния управител за гостоприемството.

668 Views | Last update 04.09.2016 22:21:28

@ven10

© Областна администрация Пловдив 2012-2017