Новини

Заместник-областният управител Георги Пилев поздрави пловдивските учители с началото на новата учебна година

На 9-ти септември, в сградата на Строителния техникум, се проведе регионално съвещание за подготовка на новата учебна година. На него присъстваха заместник-министърът на образованието Диян Стаматов, заместник-областният управител Георги Пилев, началникът на РУО Иванка Киркова, представители на синдикатите и директори на училища от областта.

Съвещанието започна с обръщение на зам.-министъра на образованието Диян Стаматов към директорите от областта. В приветствието си към участниците в съвещанието, зам.-областният управител Георги Пилев подчерта, че с промените в закона за образованието, които влязоха в сила от 1-ви август, ангажиментите на Областна администрация – Пловдив, свързани с учебния процес и реформите в него, ще се увеличават, а това означава, че и съвместна работа с Регионалното управление на образованието ще стане по-интензивна. “Като имам предвид традиционно доброто сътрудничество между Областна администрация- Пловдив и Регионалното управление по образование, убеден съм, че за всички нас, това ще е процес свързан не с решаване на проблеми, а с преодоляване на предизвикателствата, които носи всяко ново нещо“, каза в обръщението си г-н Пилев и пожела успешна нова учебна година на всички, свързани с образователния процес.

По време на съвещанието, министър Стаматов, маркира основните промени в новия закон и препоръча на директорите на училища да разграничават проектите за реформи от вече одобрените стандарти, защото в етапа на обществено обсъждане настъпват драстични промени и даде пример с кариерното развитие, оценяването и институциите. „Посланието ми към вас е на директор към директори. За 7 месеца не успях да се науча да бъда политик и не знам ще се науча ли изобщо. Не е лесно да се направи историческа промяна, смела крачка напред, реформа в система, в която работят 90 000 човека. Може да се каже, че това е най-силно работещата сфера в цялата страна,“ заяви министърът и пожела в следващите четири години системата да се изгради именно като система на доверието.

Последна редакция на 12 септември, 2016 в 17:09

Skip to content https://www.livechatalternative.com/