Новини

Служители от Областната администрация раздаваха брошури за безопасност на движението

Служители от Областната администрация раздаваха брошури на участниците в движението на булевард „Шести септември“ до сградата на Областна администрация – Пловдив.

Каузата „Заедно за всеки един човешки живот“ събра единомишленици от полицията, администрацията и медиите по повод на предстоящия Европейски ден без загинали на пътя – 21 септември.

Старши експерт Камелия Калинова и младши експерт Нъшан Деркалестаниан, секретари на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата раздаваха брошури, чрез които призоваха водачите да шофират по-отговорно, да спазват правилата за движение по пътищата и да не застават зад волана след употреба на алкохол. В брошурите имаше и съвети за безопасно придвижване на учениците, техните родители, велосипедистите и пешеходците.

В кампанията участваха и полицаи от Пътна полиция, но те не спираха шофьорите за проверка, а с цел превенция на пътно-транспортните произшествия. „Нашата идея е да бъдат взимани мерки и всеки един участник в движението да направи всичко, което зависи от него, за да създаде безопасни условия на пътя“, обясни инспектор Ботьо Гергинов от пловдивската пътна полиция.

Статистиката сочи, че Пловдив е градът с най-много загинали на пътя за 2016 г. Голям е броят и на пътните инциденти, като въпреки разликата в населението, катастрофите в Пловдив са почти толкова, колкото в столицата.

Кампанията ще продължи и на 21 септември, когато се отбелязва Европейският ден без загинали на пътя.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/