Акцент, Новини

Министърът на земеделието Десислава Танева и Областният управител Дани Каназирева се срещнаха със земеделски производители в град Съединение

Кооперативните и фермерски пазари могат да работят при спазване  на всички санитарно-хигиенни изисквания и противоепидемични мерки , определени с издадената вчера от министъра на здравеопазването заповед. Това обяви в Съединение  министърът на земеделието Десислава Танева, която заедно с областния управител на област Пловдив Дани Каназирева посетиха  стопанството на  производители на разсад и зеленчуци и разговаряха с представители на фермерски пазари от региона

Каназирева обясни, че е отменила няколко заповеди на кметове, които са затворили неправомерно тържищата. Тя поясни, че те могат да работят като стриктно спазват разпредените мерки.

„Още от самото начало се опитвам  да обясня на всички кметове, че трябва да запазим баланса и че има ясни  заповеди на Министъра на здравеопазването  и не може да се излиза от техния обхват, ако не става въпрос за обществения ред, обясни Каназирева.

Министър Танева допълни, че още тази вечер, на заседание на Управителния съвет на Държавен фонд „Земеделие“,  ще предложи да бъдат приети и допълнителни мерки за подкрепа на производителите. Обмисля се отпускането на 30 млн. лв за нисколихвено кредитиране на производителите, авансово плащане на инвестиционната субсидия и подпомагане на българска продукция до крайния потребител.

Областният управител декларира подкрепата си за земеделските стопани в областта.

Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605512

Skip to content https://www.livechatalternative.com/