Новини

Главният секретар на Областна администрация Борислав Димов поздрави участниците в 63-то Световно първенство по спортен риболов

Главният секретар на Областна администрация Борислав Димов и кметът Иван Тотев дадоха старт на 63-то Световно първенство по спортен риболов на нациите, което се провежда на Гребния канал в Пловдив. „За мен е удоволствие от името на областния управител Здравко Димитров и лично от мое име да ви приветствам с „Добре дошли“ на 63-то Световно първенство по спортен риболов. Радвам се, че Пловдив е домакин на този престижен шампионат, който събира на едно място най-добрите риболовци от цял свят. Приветствам националния тим на България, както и гостите, които участват на тазгодишния голям форум. Благодаря на организаторите, които избраха Гребния канал на Пловдив за провеждане на състезание от такъв мащаб. Пожелавам на участниците слънчево време, хубаво настроение и много късмет. „На слука“!“. С тези думи г-н Димов поздрави състезателите и им пожела успех в оспорваната надпревара.

В състезанието участват отбори от 34 държави, които бяха поздравени и от председателя на техническата комисия на Световната федерация по риболовни спортове Ролан Марк. Той благодари на българската федерацията и местната власт на Пловдив за отличната организация на шампионата. Президентът на Българската федерация по риболовни спортове Георги Михайлов, който е и активен състезател изрази надежда, че нашият отбор ще бъде победител в състезанието „Нека по-добрият отбор победи, надявам се това да е България“. На церемонията присъстваше и Валентин Заяков – съветник на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, зам.-кметове, спортни деятели и граждани.

Великолепните танцьори от Ансамбъл „Тракия“ се погрижиха за доброто настроение на участниците и гостите на проявата.

Състезанията по спортен риболов ще се проведат в събота и неделя.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/