Новини

Областният управител Здравко Димитров ще бъде гост на първия благотворителен бал, организиран от Съюза на арменците в Европа.

Г-н Димитров не веднъж е демонстрирал съпричастността и отношението си към различните етноси в България. Областният управител винаги е изтъквал, че Пловдив е модел за етническа толерантност, защото в него мирно и в пълен синхрон живеят много различни етнически малцинствени и религиозни общности.

Гости на благотворителния бал, организиран от Съюза на арменците в Европа с председател Артур Хованисян, ще бъдат и посланикът на Република Армения  у нас Н. Пр. Армен Саргсян, почетният консул на арменците в Пловдив Ехиязар Узунян, архимандритът на Арменската апостолическа църква в България Негово Високопреосвещенство Исаак Похосян, Елизабет Вартанян, председател на Сдружението за култура и просвета „Ереван“, председатели на арменски организации от Европа, кметът на Пловдив Иван Тотев, кметът на район „Тракия“ Костадин Димитров, здравният мениджър д-р Невен Енчев и представители на бизнеса.

Сред поканените на партито са олимпийският и световен шампион Армен Назарян, Карен Алекснанян, създател на Двора на кирилицата в Плиска, продуцентите Маги и Джуди Халваджиян и композиторът Хайгашот Агасян.

По време на бала ще бъдат наградени хората, които имат принос за развитието и запазването на културата, езика и националната идентичност на арменците по света, съобщи главният организатор на бала Рубен Вартанян.

Събитието ще се проведе на 23 октомври от 20 ч. в зала „Бендида“ на „Гранд хотел Пловдив“.

Снимка: europlovdiv.com

Skip to content https://www.livechatalternative.com/