Новини

Ученичка от МГ „Акад. К. Попов“ и студентка в ПУ “Паисий Хилендарски“ седнаха в стола на Областния управител

Екипът на Областна Администрация Пловдив се включи в инициативата на образователната програма ‘‘Мениджър за един ден“. Тазгодишното издание на проекта на Джуниър Ачийвмънт България се провежда под надслов Вдъхнови бъдещето“ чиято цел е да даде начало на кариерната реализация.

Областният управител г-н Здравко Димитров даде личната си подкрепа, но не можа да присъства лично поради ангажименти извън страната.

Включилите се ученици и студенти в инициативата бяха посрещнати от хората изпълняващи длъжностите избрани от самите тях. Денят им започна с обиколка на сградата и запознаване с различните звена в администрацията. Съдействие получихме от главния специалист човешки ресурси г-ца Асиева.

Зам.-областният управител Георги Пилев, заместващ областния управител приветства младите хора и им пожела ползотворна работа. „Силно се надявам, че съвместната ни работа през деня ще ви е приятна. Ще имате възможността да се запознаете с дейността както на политическия кабинет, така и на отделните дирекции, и звена в Областна администрация, и това ще е една добра основа за вашето бъдещо кариерно ориентиране“, каза г-н Пилев и свика екипите и младите хора на обща оперативка, на която бяха разпределени задачите .

г-н Борислав Димов – Главен секретар Областна администрация, г-жа Лидия Гимишева – Директор дирекция Обща администрация Диана Терзийска – и.д. Директор Дирекция специализирана информация и г-жа Ваня Трингова – Връзки с обществеността, въведоха кандидатите в същността на служебните си задължения.

Най-голяма беше групата от възпитаници на МГ „Акад. К. Попов“, които посещават и школа по „Мениджмънт“ в ОДК.

Те бяха избрани за длъжностите Областен Управител /Габриела Кривиралчева/, Главен Секретар /Александър Гърков/, Директор на Специализирана администрация /Александра Андреева/, Директор на Обща администрация /Николай Михов/ и Връзки с обществеността /Дарина Костова/. Други две ученички от “Национална търговска гимназия“ и СУ “Патриарх Евтимий“ бяха избрани за ПР /Ваня Попова/ и Директор на Обща администрация/Ваня Табакова/. Студентката в ПУ “Паисий Хилендарски“ Десислава Василева също получи възможност да се запознае с дейността на Областен Управител, а студентът Борислав Игнатов беше Директор на специализирана администрация.

Младежите се запознаха обстойно със задълженията на всякак конкретна позиция и добиха представа за дейността на Областния управител и екипите работещи в Областна администрация.

Ето какво споделиха младите хора за впечатленията си от прекарания ден: “Като цяло сме доволни от организацията, екипът е съставен от професионалисти и любезни хора. Наученото от днес би ни помогнало за бъдещата ни реализация.“

За по-добро протичане на деня, младите хора препоръчаха групата първоначално да обходи всички отдели и да се запознае с дейността на различните отдели в администрацията, след което да бъдат разпределени по конкретни позиции.

В края на работния ден на участниците беше връчен сертификат, който удостоверява участието им в програмата и подаръци от екипа на Областна администрация.

Материалът е написан от ученичката в  СУ „Патриарх Евтимий“ Ваня Попова.

Ваня Трингова

Връзки с обществеността

Областна администрация – Пловдив

Последна редакция на 18 ноември, 2016 в 22:02

Skip to content https://www.livechatalternative.com/