Новини

Главният секретар на област Пловдив Борислав Димов пожела успех на водния проект в Асеновград

На 29-ти ноември, в Асеновград стартира на мащабен проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води.  Гости на събитието бяха Главният секретар на Областна администрация –Пловдив Борислав Димов,  депутатите Манол Генов и Джевдет Чакъров, представители на ВиК от Пловдив и Асеновград, общински съветници,  изпълнители на проекта, представители на медиите и граждани.

 На специална пресконференция, ръководителят на проекта Таня Джурелова, запозна присъстващите с неговата  специфика, целите  и етапите, през които ще мине реализацията му.

Официалната церемония по поставяне на начало на строителните работи по Водния цикъл на Асеновград започна с  „Хубава си, моя горо“, в изпълнение на 7-годишната Лилия Линова. Архиерейският наместник отец Йордан Георгиев и свещеници отслужиха водосвет, след което със символична първа копка кметът Емил Караиванов даде официален старт на строително-монтажните дейности по ВиК-мрежата на града.  Главният секретар на Областна администрация Борислав Димов пожела от името на Областния управител Здравко Димитров и от свое име успешно и в срок приключване на проекта.

Общият размер на инвестицията е 106 072 089 лв., като проектът се съфинансира от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020, Приоритетна ос „Води“, „Изпълнение на ранни ВиК проекти“. Безвъзмездната финансова помощ е в размер на 80 033 190 лв.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/