Новини

Областният управител Здравко Димитров сведе глава пред Апостола

Областният управител Здравко Димитров присъства на възпоменателната церемония по повод  144-та годишнина от гибелта на Васил Левски. На церемонията в Карлово присъстваха служебният премиер Огнян Герджиков, министърът на отбраната ген. Стефан Янев, началникът на отбраната Емил Ефтимов, пловдивският митрополит Николай, кметът на Карлово Емил Кабаиванов, кметове на общини от Пловдивска област и много граждани.

Служебният премиер  прие строя на представителната 61-ва Стрямска механизирана бригада и клуб „Родолюбие“ пред паметника на Апостола в Карлово. 

„Като народ сме щастливи, че имаме историческо богатство като Васил Левски. Живял само 35 години на тази грешна земя, но превърнал се в икона. И си мисля, ние, дето все се кълнем според завещаното ни от Левски да теглим общите народни дела, дали не трябва и ние като него да вземем едно малко тефтерче, което да носим винаги – в служебните си одежди, в служебните си коли, в служебните кабинети и там да отбелязваме като Дякона кой, колко и какво е свършил в ползу роду“, каза в словото си служебният премиер. Възпоменателната церемония завърши с едноминутно мълчание и заря.

Днес тържествата в Карлово продължават с панахида в памет на Левски и възпоменателен митинг-поклонение и поднасяне на венци и цветя пред паметника на Апостола и на гроба на Гина Кунчева. Главният секретар на Областна администрация Пловдив Борислав Димов ще присъства на честванията.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/