Новини

Здравко Димитров присъства на откриването на мегафорума за агробизнес, вино и храни стартира с рекорд

Областният управител Здравко Димитров беше сред официалните лица, които присъстваха на третото издание на мегафорума за агробизнес, вино и храни, който днес беше открит в Пловдив от министъра на земеделието проф. Христо Бозуков.

Над 700 компании от 33 държави се представят на изложението тази година. Събитието, което е единствено по рода си на Балканите,  включва шест международни изложби: „Агра” с „БиоАгра” – за селско стопанство, „Винария” – за лозарство и винарство, „Фудтех” – за хранителната промишленост, „Хорека Пловдив” – за оборудване за заведения, магазини и хотели, „Апи България” – за пчеларство, и „Вкусове от Италия”. Демонстрирани са  50 новости, от които десет световни.

Здравко Димитров разгледа експозициите. Неговата обиколка започна от палатата, в която са щандовете на научните институти от Селскостопанската академия. Те показват 19 новости – подобрени сортове растения, методи и съоръжения за тяхното отглеждане. Специалистите могат да видят също технологии, техника и оборудване  за селското стопанство, лозарството и винарството, хранителната индустрия.

В уникалния Град на виното и деликатесите посетителите ще опитат новите колекции на български и чуждестранни изби, както и богата гама храни и специалитети. Атрактивната визия и пъстрата палитра от изискани продукти  привличат в него експерти и ценители на винарството и кулинарията.

Мегафорумът продължава до 26 февруари. Очакват се над четиридесет хиляди  посетители от страната и чужбина.  Изложбите може да се разгледат от 9 до 18 ч., а в неделя – до 14 часа.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/