Новини

Зам.-областният управител Владимир Петров приветства участници в научна конференция

Заместник-областният управител Владимир Петров отправи своя поздрав към присъстващите на научната конференция „10 години България в Европейския съюз – успехи и предизвикателства“, която се проведе в Ректората на пловдивския университет „Паисий Хилендарски“. „Всички ние сме свидетели, че през тези 10 години България се промени във всяко едно отношение. Успехите не са малко, но и предизвикателствата, които стоят пред всяка една страна членка на Европейския съюз, не остават скрити. За това подобни дискусии и разисквания са от изключително важно значение за младите хора, които ще градят бъдещето.“, заяви зам.-областният управител Владимир Петров и пожела успешна работа на участниците в конференцията.

Форумът беше уважен и от вицепрезидентът Илиана Йотова, която също поздрави младите хора,  участващи в дискусията. „Във вас ни е надеждата, защото вие сте тези, които ще направите успешен европейския проект. Във ваши ръце е да променяте Европа, защото европейският проект е нещо, което се развива и за което всички ние ще се борим“, каза Йотова.

Сред официалните гости на форума бяха ръководителят на Председателството на Европейската комисия в София Огнян Златев, председателят на Общински съвет-Пловдив Савина Петкова и зам.-кметът на Пловдив Стефан Стоянов.

Модератори на проекта „10 години България в Европейския съюз – успехи и предизвикателства“ са доц. Д-р Станимир Кабаиванов – Декан на факултета по „Икономически и социални науки“ и Красимир Лойков – ръководител на Информационен център „Европа – директно“. Студентите и докторантите, които участваха в дискусията, представиха доклади в три водещи направления „ Демократична промяна“, „Растеж, инвестиции и работни места“, „Единен пазар“. Сред основните теми бяха и икономическото развитие, младежките политики, движението на хора, стоки и услуги, образование, околна среда, европейско енергийно сътрудничество, правосъдие, миграция и човешки права.

[contentblock id=6 img=gcb.png]
Skip to content https://www.livechatalternative.com/