Новини, Обръщения

Поздравителен адрес по случай 24-ти май

УВАЖАЕМИ ДЕЙЦИ НА ПРОСВЕТАТА И КУЛТУРАТА,

УВАЖАЕМИ УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ,

УВАЖАЕМИ ЖИТЕЛИ НА ОБЛАСТ ПЛОВДИВ,

Поздравявам Ви по случай 24-ти май – Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

Свято е делото на равноапостолите Кирил и Методий. Дело, преминало българските граници и осветило с книжовната си благодат цялата европейска цивилизация. Това ни дава заслуженото самочувствие и гордост – „Че и ний сме дали нещо на света и на вси славяни, книги да четат”.

Днес празнуваме най-светлия празник на духовността и просветата, и под звуците на „Върви народе възродени“, се прекланяме пред  славата на българското слово и отдаваме почит, преклонение и уважение пред духовния си елит. Този ден не е просто официален празник – това е денят, в който всеки българин може с гордост да каже, че е потомък на нация, заемаща достойно място в историята на Европа. Нека в този ден отдадем заслужено уважение на преподавателите, учените, културните и просветни дейци, които неуморно съхраняват българското културно-историческо наследство и го предават на младите поколения.

Уважаеми съграждани, нека в този ден всички ние бъдем достойни участници в това всенародно шествие, което ще ни отведе до „Светли бъднини“ и нека образованието, просветата и културата, бъдат висша ценност и отговорност на всеки от нас. Защото запазването на идентичността, на българщината, ще ни отличи като нация – уникална и неповторима сред останалите народи.

Уважаеми учители, с дълбока признателност Ви поздравявам по случай Деня на писмеността и просветата. Пожелавам Ви все така с любов и внимание да продължите да извършвате великата си мисия – да образовате нашите деца, бъдещето на България. А Вие ученици, обичайте, ценете и пазете родния български език, следвайте мечтите си и отстоявайте идеалите си!

Нека ни е честит празникът на словото, на духа, на културата!

С уважение,

ЗДРАВКО ДИМИТРОВ

Областен управител  на област Пловдив (п)

Skip to content https://www.livechatalternative.com/