Новини

Наградиха най-грамотните ученици в областта, участвали в конкурса „Св. Иван Рилски“

С тържествена церемония приключи 14-то издание на състезанието по български език „Свети Иван Рилски“. Тя се проведе на 31.05 2017 г. в сградата на Областна администрация-Пловдив. За поредна година състезанието се организира от Фондация „Свети Иван Рилски“, и с подкрепата на Института за български език „Проф. Любомир Андрейчин“ към БАН и на Областния управител на област Пловдив.

Двама от заместниците на областния управител – г-жа Евелина Апостолова и г-н Петър Петров уважиха събитието.  Г-н Петров поздрави от името на ОУ Здравко Димитров участниците в конкурса. „Искам да Ви кажа, че за мен всички Вие сте победители. Убеден съм, че всички Вие заслужавате Първото място, защото в любовта и уважението към родния език няма I-во, II-ро или III-то място. Гордейте се с постиженията си, защото да пишеш правилно не е само стремеж към по-висока оценка или спечелване на състезание – това е признак на себеуважение и почит към майчиния език“, каза в словото си г-н Петров и се обърна към учителите с думите: „ Уважаеми учители, поздравявам Ви за резултата от Вашия труд. Успехът на Вашите ученици е успех за Вас“.

Дългогодишният координатор на състезанието, г-жа Маргарита Николова, запозна родителите и гостите с целта и очакваните резултати от състезанието. „И тази година се включваме в кампанията „Написаното остава. Пиши правилно!“ на Института по български език  към БАН. Целта е да се привлече вниманието на учениците и родителите, законодателите, медиите, университетските преподаватели, институциите, свързани с образованието към огромното значение на грамотността за развитието на обществото.“ каза тя в обръщението си.

На награждаването присъства и заместник-деканът на Филологическия факултет в ПУ „Паисий Хилендарски“- доц. д-р Елена Гетова, която обяви, че за пръв път, петимата участници с най-високи оценки от състезанието, ще имат възможност да се запишат като редовни студенти без приемен изпит.

След официалната част на тържеството бяха връчени грамоти и награди на учениците, класирали се на първите три места. Грамоти за успешното им представяне  бяха връчени от зам. областния управител Петър Петров и на техните учители.

Галерия

 

Последна редакция на 08 юни, 2017 в 14:04

Skip to content https://www.livechatalternative.com/