Новини

Валията на Одрин бе на официална среща с областния управител Здравко Димитров

Валията на Одрин, Република Турция, Гюнай Йоздемир бе на официална среща с областния управител на Област  Пловдив Здравко Димитров.

По време на едночасовия си разговор в Областна администрация – Пловдив, двамата областни управители обсъдиха няколко важни теми във връзка с доброто сътрудничество между двете държави.

Посещението на областния управител на Одрин става броени дни след като българският министър-председател Бойко Борисов посети Република Турция по покана на неговия колега Бинали Йълдъръм.  Посещението даде ясен сигнал за добросъседските отношения между нашите две страни.

Г-н Димитров подчерта, че не трябва да се допуска напрежение между двете държави, защото нашите страни имат добри отношения, които трябва да съхраним и за бъдеще. „Това е посоката и правилният път, по който трябва да вървят нашите две страни. Ние сме комшии и трябва да запазим добрите взаимоотношения и за бъдещите поколения“, заяви областният управител.

От своя страна г-н Гюнай Йоздемир благодари за гостоприемството и заяви, че посещението на г-н Борисов в Турция е ясен знак за добрите ни взаимоотношения. Той подчерта, че има потенциал да бъдат реализиране много проекти в културната сфера, здравеопазването и по линия на туризма. Първата крачка вече е направена с предстоящото пускане на редовна авиолиния между Бурса и Пловдив, която ще стане факт до няколко месеца. Разговорите за разкриване на линия Бурса-Пловдив бяха възобновени през месец февруари, когато новият консул на Република Турция Хюсеин Ергани, направи първата си официална визита при областния управител Здравко Димитров. На срещата в Областна администрация – Пловдив, на която присъства и Главният секретар Борис Димов, бяха обсъдени и други съвместни проекти, които могат да бъдат реализиране в близко бъдеще.

В края на посещението си г-н Йоздемир подари на областния управител ценна картина, а Здравко Димитров му връчи плакет с изглед от Стария Пловдив.

Областният управител Здравко Димитров и секретарят Борислав Димов уважиха с присъствието си и празничната вечеря Ифтар, която бе дадена по повод Рамазан  в Имарет джамия.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/