Новини

Областният управител на Пловдив прие шампионите на „Ботев“ от 1967 година

Бяхте голям отбори постигнахте успехи, които още се помнят. Това заяви областният управител Здравко Димитров в началото на срещата с шампионския отбор по футбол за 1967 година „Ботев“ /Пловдив/. Емоционалното посрещане в Областна администрация беше уважено от 13 от големите герои на „жълто-черния“ отбор, които за винаги ще останат в историята, водени от президента на клуба Ангел Палийски.

Честването на 50 години от първото голямо постижение на отбора  съвпадна със спечелването на Купата на България от настоящия тим, което бе сбъдната мечта след  36 годишно очакване.

Здравко Димитров показа и Златната книга на отбора, която е създадена още при основаването на отбора,  и в която ще бъдат вписани със златни букви имената на бившите и настоящи шампиони. „Надявам се тази книга да остане за поколенията и да бъде пример за тях“, заяви областният управител.

„Вие бяхте като рицари в романтичния период на футбола. Вие играехте със сърце и правехте всичко това за публиката, която още не ви е забравила“, заяви развълнувано Здравко Димитров.

Ветераните от своя страна благодариха за вниманието изразиха надежда, че техните постижения ще се помнят и почитат и от бъдните поколения. „Ботев е най-старият клуб в страната и за това е много важно, не само да се съхрани неговата история, но и да се надгражда“, каза легендата на „канарчетата“ Днко Дерменджиев – Чико.

Областният управител връчи на всички почетни плакети и сувенири за спомен.

Той изрази надежда, че стадион „Ботев“ скоро ще бъде завършен и ще се възкреси славата на детско-юношеската школа, която е дала много велики спортисти.

 

Галерия

 

Skip to content https://www.livechatalternative.com/