Акцент, Новини

Генералният консул на Турция Хюсеин Ергани обсъди конфликта в Асеновград с областния управител Здравко Димитров

Областният управител на Пловдивска област Здравко Димитров се срещна и разговаря с Генералния консул на Република Турция в Пловдив, г-н Хюсеин Ергани. Поводът за срещата бе напрежението в Асеновград и последващите масови протести.

Г-н Ергани изрази безпокойството на хората от ромския квартал в Асеновград, че един неприятен битов инцидент би могъл да разпали етнически конфликт, ако се използва за политически цели. „Ние нямаме против национализма, когато не е насочен към други страни или етноси. Обаче има хора, които не разбират колко тънък и крехък е етническият мир и колко е важно да бъде запазен на всяка цена за доброто на държавата“, каза Хюсеин Ергани.

Областният управител категорично заяви, че държавните институции няма да допуснат провокации и разрастване на етническото напрежение. „Гарантирам, че ще направим всички възможно да запазим етническия мир и няма да допуснем да се създава хаос и напрежение. Гарантирам, че ще подходим мъдро и държавнически“, заяви Здравко Димитров.

Генералният консул на Република Турция благодари на областния управител за бързата реакция и за взетите мерки и заяви, че Пловдив винаги е бил град за пример за етническа толерантност и се надява, че всички заедно ще положат максимални усилия за запазването на добрите отношения между всички етноси, живеещи в региона.

 

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

Последна редакция на 14 юли, 2017 в 10:22

Skip to content https://www.livechatalternative.com/