Акцент, Новини

Областният управител обсъди с еврокомисаря Мария Габриел и евродепутата Владимир Уручев дигитализацията на агросектора в областта

Областният управител Здравко Димитров и заместникът му Петър Петров присъстваха на лекцията, която изнесоха еврокомисаря Мария Габриел и евродепутата Владимир Уручев.  Дебатът на тема„Технологии, образование, агросектор: цифровата трансформация възможна“ се проведе в аулата на Аграрния университет в Пловдив. Младите хора, които учат в университета, искаха да се информират как дигитализацията и технологиите могат да бъдат приложени към земеделския сектор.

Областният управител обсъди в личен разговор с еврокомисар Мария Габриел и възможностите, които Европа предлага за развитие на дигитализацията в агросектора в областта.

Само преди броени дни, областният управител присъства и на откриването на първия в страната Демонстрационен център 16+1 за електронна търговия със селскостопански и други продукти, който отвори врати за целите на обучение на студенти по отношение на целия процес от обработване на земята до сделка по продажба на продукцията.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/