Акцент, Новини

Заместник областният управител Евелина Апостолова участва във втора работна среща с представители на „Национална асоциация на сляпо-глухите в България“

На 24.08.2017г., в помещението на Националната асоциация на сляпо-глухите в България /НАСГБ/   на ул. „Ален мак” 4, се проведе втора работна среща между представители на Асоциацията, зам.-министърът на труда и социалната политика Росица Димитрова, зам.-областният управител Евелина Апостолова, и Веселина Ботева – директор Дирекция „Социална политика” в Община Пловдив. Поводът беше да се обсъдят възможностите за предоставяне на подходящо помещение, което да отговарят на нуждите на Асоциацията и нейните членове. Според председателя на организацията Димитър Парапанов, имотът на ул. „Ален мак” 4, е с площ от 147 кв. м. и  в него не могат да се извършват  специфичното обучение и рехабилитация на сляпо-глухите. Той не разполага с помещения за обучение и настаняване на хората от страната, със зала за тържества и конференции, която да се ползва и като Клуб за социални контакти. Г-н Парапанов сподели, че се е обърнал с молба към министъра на отбраната Красимир Каракачанов за среща, на която да разговарят за подходящо помещение, собственост на МО  и е получил уверение, че предстои разговор с експерт от министерството.

Зам.-областният управител Евелина Апостолова, увери г-н Парапанов, че хората с увреждания винаги са получавали подкрепата на Областна администрация-Пловдив и че ще съдейства и в този случай да се намери най-доброто решение на проблема.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/