Акцент, Новини

Валентин Маринов е първият архитект в Областна администрация – Пловдив

Днес областният управител Здравко Димитров представи на служителите арх. Валентин Маринов, който беше назначен за първия архитект в Областна администрация – Пловдив.

Валентин Маринов е роден на 23.08.1952г. в гр. Велико Търново. През 1970г. завършва гимназия в родния си град със златен медал, а през 1977 година се дипломира като архитект във ВИСИ – гр. София, където е първенец на випуска. През 1992г. завършва Колумбийски университет – гр. Колумбия, Южна Каролина – САЩ, където защитава специализация по местно самоуправление и администрация.

В продължение на 13 години, Валентин Маринов работи като архитект в Териториална проектантска организация – Пловдив. От 1990 до 1991г. е секретар на Съюза на архитектите в България – София.  В периода 1991-1995г., арх. Маринов е зам.-кмет и Главен архитект на община Пловдив, а между 2008-2009г. е Директор на дирекция ”Устройство на територията, образование, култура и опазване на околната среда” в район “Централен” – Община Пловдив. От 2010г. работи като архитект на свободна практика.

Арх. Маринов е избиран за Председател на САБ – Пловдив и зам.-председател на КАБ.  Той е дългогодишен член на  Съюза на архитектите в България и Камарата на архитектите в България.

Валентин Маринов е главен проектант на Гребен комплекс – Пловдив и Стадион Пловдив. За доказания си професионализъм, получава пресижната Наградата “Пловдив” за архитектура и златен медал на Световната федерация по кану-каяк за проект и реализация на “Олимпийски гребен комплекс” – Пловдив.

Областният управител изтъкна убедеността си, че с назначаването на архитект, дейността на администрацията ще бъде по-ефективна и много от проектите в областта ще се реализират в по-кратки срокове.

Skip to content https://www.livechatalternative.com/