Новини

Университетът по хранителни технологии даде старт на новата академична година

Университетът по хранителни технологии даде старт на новата академична година. Гости на тържеството бяха Председателят на комисията по бюджет и финанси в НС г-жа Менда Стоянова, Зам.-министърът на образованието и науката г-н Петър Николов, Областният управител на град Пловдив г-н Здравко Димитров, Зам.-областният управител инж. Димитър Керин, кметът на Община Марица г-н Димитър Иванов, кметът на район Централен на град Пловдив г-н Георги Стаменов и Председателят на Националното представителство на студентските съвети г-жа Яна Вангелова.

С присъствието си уважиха официалната  церемония ректорът на Аграрния университет – проф. Христина Янчева, ректорът на Медицинския университет – чл.-кор. проф. Стефан Костянев, ректорът на АМТИИ – проф. Милчо Василев, както и бившите ректори на Университета по хранителни технологии – проф. Димитър Хаджикинов и проф. Георги Вълчев.

В словото си ректорът на УХТ проф. д.т.н. инж. Кольо Динков, акцентира на ролята на образованието върху личностното развитие. „Избирайки да продължите образованието си в нашия Университет, придобивате възможността за развитие на собствените си способности, в съответствие с нарастващите изисквания и потребности на хранителната индустрия. Тук, в университета ще инвестирате в бъдещето си, ще осъществите амбициите си да усвоявате знания и умения, които ще Ви позволят да реализирате успешна кариера.”, подчерта проф. Динков.

Ректорът връчи тържествено книжките на новоприети студенти отличници.

В приветствието си, при официалното откриване на академичната 2017/2018 година, зам.-министърът на образованието и науката г-н Петър Николов се обърна към студентите:  „Вие имате уникален шанс да учите в един прекрасен град и да учите в един прекрасен университет. Висшето учебно заведение, от което ставате част, е едно от най-добре управляваните в България, което през последните години не се изкуши, подобно на много други, да открие всякакви специалности, да се разраства заради самото разрастване. Запази трезв поглед, разви тези специалности, където е силен, фокусира се там, където са възможностите му и днес е изключително добро място за получаване на висше образование. Място, което ви гарантира успешна кариера, което ви гарантира добър социален статус, което ви гарантира всичко това заради което хората се записват да учат. Има и нещо повече, този университет е с особен дух, който вие ще почувствате следващите месеци, ставайки част от една общност, която се развива във времето, ставайки все по-успешна.”

 

Галерия

Последна редакция на 02 октомври, 2017 в 13:29

Skip to content https://www.livechatalternative.com/