Експертен съвет пътни проекти

Областният управител Здравко Димитров свика поредна среща на експертния съвет, на която бяха обсъдени етапите, до които са доведени пътните проекти – Пловдив – Асеновград, Югоизточен обходен път на Пловдив /от надлез Скобелева Майка до пътен възел ул. „Недялка Шилева“/ и кръговото кръстовище на изхода на Пловдив в посока Асеновград.

Прочетете повече

Областна администрация – Пловдив беше домакин на изложбата „Страната на спасените евреи“

Областна администрация – Пловдив беше домакин на изложбата „Страната на спасените евреи“, която се организира от Израелско-български институт и Филмова студия „Време“ и се реализира с подкрепата на Фонд „Култура“ на Министерството на културата по повод Председателството на Съвета на Европа 2018 г.

Прочетете повече

Областният управител Здравко Димитров присъства на откриването на изложението „Хемус 2018“

Областният управител Здравко Димитров, заместник областните управители Петър Петров, Евелина Апостолова, Димитър Керин и главният секретар Борислав Димов, присъстваха на откриването на изложението „Хемус 2018“, което стартира днес  в Международен панаир Пловдив.

Прочетете повече

Заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия

Областният управител свика заседание на Областния съвет за намаляване на риска от бедствия, на което присъстваха директорът на областната дирекция на МВР – старши комисар Атанас Илков, командирът на 68 бригада Специални сили бригаден генерал Явор Матеев, директорът на РУО – Пловдив Иванка Киркова, директорът на БЧК – Пловдив Таня Георгиева, директорът на Регионална дирекция по горите Мирослав Иванов, заместник областните управители и главният секретар …

Прочетете повече

Втора работна среща във връзка с възстановяването на Военен клуб – Пловдив

По инициатива на областния управител Здравко Димитров се състоя втората работна среща на инициативния комитет за възстановяване блясъка на Военен клуб – Пловдив. Повод за организирането на срещата беше желанието на областния управител, представителите на областната администрация, военните и членовете на инициативния комитет да стартира цялостното ремонтиране и възвръщане на историческата архитектура на емблематичната за града сграда, както и превръщането й в средище на градския културен живот.

Прочетете повече