Акцент, Новини

Областният управител Здравко Димитров присъства на откриването на изложението „Хемус 2018“

Областният управител Здравко Димитров, заместник областните управители Петър Петров, Евелина Апостолова, Димитър Керин и главният секретар Борислав Димов, присъстваха на откриването на изложението „Хемус 2018“, което стартира днес  в Международен панаир Пловдив.

Президентът Румен Радев откри 13-а специализирана международна изложба за отбранителна техника. „Международното изложение „Хемус 2018“ още веднъж показва, че българската отбранителна индустрия е не само високотехнологичен сектор, даващ продукти с висока добавена стойност, но и сектор, който е конкурентоспособен в световен план. Сътрудничеството между бизнес, образование и наука е сигурна гаранция за нашите амбиции да участваме пълноценно в Европейския фонд за отбрана и в интеграцията на европейската отбранителна индустрия и наука“, заяви в приветствието си президентът. Той подчерта, че за първи път тази година на изложението присъства и МВР, което ясно показва, че сигурността е интегрален сектор и зависи от обединяването на усилията“, заяви Румен Радев. Преди церемонията той прие строя на почетния караул на гвардейската част.

Приветствие към изложителите от 17 държави отправиха и министърът на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, и заместник-министърът на икономиката Александър Манолев.

Форумът има за цел да стимулира военната промишленост на страната, като предостави възможност за срещи на производители и търговци на въоръжение и бойна техника от България и чужбина. Той се провежда през две години и ще продължи до 2 юни.

Ваня Трингова
Връзки с обществеността
Областна администрация – Пловдив
email: press@pd.government.bg
тел: +359 32 605567

 

Галерия

Skip to content https://www.livechatalternative.com/